Ohjelma


Luokkahuoneet


10:00 Aikatsu! - Matkalla Tähtiakatemiaan oni (Toni "Jefre Akemire" Jefremoff)
Aikatsu! on japanilainen tytöille suunnattu piirrossarja sekä rytmipeli, johon on ympätty mukaan japanilaista idolikulttuuria sekä taikatyttöelementtejä. Tällä luennolla tullaan käsittelemään lyhykäisyydessään Aikatsun animeversiota, franchiseä sekä sitä, miltä sarja näyttää miesnäkökulmasta.

11:00 Kuuluuko cosplay museoon? (Johanna Salminen)
Miltä cosplay- ja fanikulttuurin harrastaminen näyttäytyy muulle maailmalle? Millaisia kohtaamisia pukuilu voi kirvoittaa niin sanotun valtavirran kanssa? Johanna ja Julia Salminen pohtivat humoristisesti harrastuksen medianäkyvyyttä ja siihen liitettyjä oletuksia.

12:00 Pokemon pelit DS:lle (Rika Ruusuvaara)
Oletko jo kerännyt kaikki 151 pokemonia? Vai oletko kerännyt ne kaikki 721 ja päässyt pelissä mestariksi? Entä mitä tehdään niissä muissa oudoissa pokemon peleissä joihin et ole halunnut tutustua? Tule kuuntelemaan luentoamme muista pokemon DS peleistä mm. mystery dungeonista ja rangerista. (Saattaa sisältää spoilereita Pokemon Sunista ja Moonista.)
Kesto 30 minuuttia.

18:00 Pokémon Tanssipaja (Tanssiryhmä-BLUFF, Stella Terentjeff & Meme Korhonen)
Onko conin aikana päässyt kertymään ylimääräistä energiaa? Eikö huvita istuskella luennolla? Tule tanssimaan kuin pokémonit! Tanssipajassa opetellaan Pokémon animesta tuttu Mite Mite;Kotchitchi biisin koreografia. Tanssi on helppo ja sen oppii aloittelijatkin. Tule siis mukaan pitämään hauskaa yhdessä tanssiryhmä-BLUFFin kanssa!

Luokkahuoneet - koko päivän ohjelma


Pokémon-huone
Pokémon Fanipäälliköt ovat conissa mukana! Tule mukaan tutustumaan Fanipäälliköiden toimintaan, pelailemaan heidän ja muiden Pokémon-pelaajien kanssa, kokemaan vanhimpien pelien nostalgiaa ja erityisesti pitämään hauskaa!

Taidekuja/kirppari
Taidekujalla myydään taiteilijoiden itse tekemiä piirrustuksia, käsitöitä ja muita vastaavia tuotteita.

Mangakirjasto
Tervetuloa tutustumaan Animeconin mangakirjastoon! Mangakirjasto sisältää useita satoja teoksia eri sarjoista, suomeksi ja englanniksi.

Animehuone
Tahtoisitko tutustua johonkin uuteen sarjaan? Animehuoneessa se onnistuu. Valikoimista löytyvät Crunchyrollin sarjat, joita pääsee katsomaan HD-laadulla koko päivän ajan. Huoneesta löytyy myös suosituslista erilaisista sarjoista.
Huom! Käynnissä silloin, kun luokassa ei ole puheohjelmaa. (Puheohjelmaa on 10-12:30 ja 18:00-19:00.)

Pelihuone
Tervetuloa pelihuoneelle! Pelihuoneella voit pelailla erilaisia pelejä toisten kanssa, testata taitojasi taistelupeleissä, rentoutua rytmipelin sykkeessä tai muuten vain viettää hetken pelien äärellä. Pelikonsoleina on PS4, PS3, WII sekä XBOX 360. Pelikokoelmaan kuuluu Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution, Persona 4 Arena Ultimax, Mario Kart WII, Super Smash Brothers WII, Project Diva 2.nd F sekä paljon muuta!

Juhlasali


12:30 Cosplay-deitti
Etkö osaa käyttää Attractia? Oliko Day Care täynnä? Eikö kukaan pelaa kanssasi Pokemon Go:ta? Joudutko viettämään aikaasi yksin? Cosplaydeitistä voi löytyä apua!
Cosplaydeitti on leikkimielinen Napakymppiä-muistuttava seuranhakuohjelma. Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista osoitteeseen eekookongas(a)gmail.com. Ilmoita viestissäsi nimesi, hahmosi nimi ja sarja, kierrostoiveesi ja se, etsitkö kumppania vai oletko kumppanivaihtoehto. Ilmoittautuminen on mahdollista myös conissa juontajille suoraan infopisteellä sekä ohjelman aikana, jos paikkoja vielä on.

13:30 Cosplay-kilpailu (Operaatio Fredrik)
Chibiconissa järjestetään perinteinen cosplay-pukukilpailu, jossa on yksilö-sarja ja ryhmä-sarja. Kilpailuun voi ilmoittautua tapahtumassa paikanpäällä. Sallitut puvun aiheet ovat sarjakuva, animaatio, konsoli- ja tietokonepelit, sekä TV-sarjat ja elokuvat lähdemaasta riippumatta.

Tapahtumapäivän aikataulu:
10.00-11.30 Ilmoittautuminen tapahtumapaikalla cosplay-infossa.
12.00-13.15 Ennakkotuomarointi ja kuvaus.
13:15-13:30 Lavaan tutustuminen.
(Loput aikataulut ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.)

Palkintojen jako on heti kilpailun jälkeen. Voittajat valitsee tuomaristo ja voittajat valitaan puvun perusteella.
Jos kilpailusta on kysymyksiä, lähettäkää ne osoitteeseen of(a)operaatiofredrik.com .

15:30 Pokémon-musikaali
Pokémon-musikaali saapuu Ouluun! Kaikki saa alkuunsa, kun nuori mies Red löytää haavoittuneen Pikachun. Sen seurauksena hän saa professori Oakilta tehtävän, joka johdattaa hänet ensimmäiseen suureen seikkailuunsa, ja pian hän sotkeutuu paljon monimutkaisempiin asioihin kuin olisi osannut koskaan kuvitella. Mitä Rakettiryhmä suunnittelee, ja miten tähän kaikkeen liittyy mystinen tarupokémon Mew? Tule ottamaan selvää!