Ohjelma


Kaksi tärkeää tiedotusta!

Mangakirjasto aukeaa VASTA 12:00, ei 10:00.

Sawnahin AMV-näytös on ikävä kyllä PERUTTU.

Apaja


Apajan ohjelmapisteisiin pääsee rannekkeella ellei toisin mainita.

Karaoke 10:00-17:00
Tarjolla yli 1000 kappaletta, ohjelmistona toimii Ultrastar Deluxe. Tervetuloa esittelemään laulutaitojasi tai niiden puutetta!

10-17:30 Helmipaja
Pajamaksu: 3 euroa rannekeen kanssa, 4 euroa ilman ranneketta
Helmipajassa opetetaan erilaisia yksinkertaisia tapoja pujotella helmistä ja kuminauhasta kaikenlaisia hauskoja koruja ja kuvioita. Miten helmistä voi muodostaa tähden tai rusetin? Entäpä miten rannekoruun saa useita kerroksia? Tervetuloa!

12:00 Nukkemiitti
Kaikille avoin nukkemiitti! Ei väliä, omistatko pullipin, bjd:n tai ihan minkä tahansa muun nuken tai tahdotko vain tulla mukaan tutustumaan nukkeharrastukseen. Miitti alkaa tapaamisella KuopioInfon edustalla Apajassa. Tämän jälkeen siirrytään porukalla kahvilaan tai muuhun vastaavaan paikkaan. Miitti on kestoltaan tunnin verran ja siinä voi viipyä oman innostuksensa mukaan.
Miitti on avoin kaikille, ei tarvitse ranneketta.

Valokuvauspiste
Valokuvauspiste on toiminnassa 10:00-14:00 välisen ajan. Piste on avoin kaikille, ei tarvitse ranneketta.

Myös cosplay-kisaan ilmoittautuminen tapahtuu valokuvauspisteellä.

Pelihuone
Avoinna 10:00-20:00

Pelihuoneesta löytyy viisi pelipistettä ja useita kymmeniä pelejä pelattavaksi! Pelattavana ovat esimerkiksi Project Diva F (rytmipeli), Super Smash Brothers Brawl, Persona 4 Arena Ultimax, Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution, Okami ja Blazblue. Jos sinulla on pelitoiveita, voit lähettää ne osoitteeseen raektis(a)gmail.com ja koetamme toteuttaa ne parhaamme mukaan.

Peliturnaus (alkaa 14:00)
Peliturnauksen pelinä on Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution. Tule mittelemään taitojasi muiden pelaajien kanssa! Voittaja palkitaan.

Huom! Viimeiset kierrokset menevät todennäköisesti päällekäin cosplay-kilpailun kanssa.

Myyntipöytäsali
Myyntipöytäsali on auki 10:00-20:00 välisen ajan. Piste on avoin kaikille, ei tarvitse ranneketta.

Apajan luentosali


10:15-10:45 AMV-näytös / Sawnah PERUTTU!

11:00-11:45 Käytännön vinkkejä cosplay-kilpailemisen aloittamiseen / Päivi & Satu Asikainen
Oletko kiinnostunut osallistumaan cosplaykilpailuun mutta käytännön asiat ovat hukassa? Haluatko parantaa kisasuorituksiasi? Käytännön vinkkejä cosplay-kilpailemisen aloittamiseen -luennolla käydään lävitse kaikenlaista Suomen cosplaykisaskeneen liittyvää. Luennon tarkoituksena on valmistella kuulijoita erilaisiin ja eritasoisiin kilpailuihin, ja antaa vinkkejä oman suorituksen parantamiseen. Käymme myös läpi suomalaisia arviointiperusteita cosplaykilpailussa. Luennon pitäjinä toimivat paljon kisalavoja tallanneet ja kilpailuja tuomaroineet Päivi ja Satu Asikainen.
Luento sopii aloitteleville cosplaykisaajille.

12:00-12:45 My Little Pony: Friendship is Magic -luento
Mistä MLP-fanitus koostuu? Mitä ovat Bronyt? Millaisia faneja on olemassa ja mitä toimintaa he järjestävät? Tervetuloa tutustumaan MLP: FIM -faneihin sekä siihen, miten sarja on vaikuttanut heihin ja he sarjaan.

13:00-13:45 Cosplaymaskeerauksen alkeet / Irma Savolainen
Käytännön esimerkkejä ja teoriaa cosplaymaskeerauksesta aloittelijoille! Ohjelma tutustuttaa kuulijansa erilaisiin tuotteisiin aina huulipunasta lateksiin, ja antaa vinkkejä onnistuneen maskeerauksen saavuttamiseen. Tytöt ja pojat tervetulleita!

14:00-14:45 Nordic Cosplay Championship - Ken on paras pohjoismaissa? / Päivi Asikainen
Nordic Cosplay Championship eli NCC on yksi Suomen kansainvälisistä cosplayarvokilpailuista. Pohjoismaista mestaruutta ratkotaan kolmen kotimaisen cosplayaajan voimin joka kesä Ruotsissa, kun kaikista viidestä pohjoismaasta nousee edustajia Närconin lavalle. Vuoden 2014 pohjoismaiden mestari Päivi Asikainen tulee kertomaan tästä varsin tuoreesta edustuskilpailusta. Millaisia ovat Suomen semifinaalit, entäpä itse finaalit Ruotsissa? Luvassa myös lyhyt esittely Närconista.

15:00-15:45 Anime & Youtube / Irma Savolainen
Youtube on täynnä animea ja siihen liittyviä viittauksia. Ohjelma esittää esimerkkejä, kertoo hauskimmista animevideoista ja pyrkii tutkimaan mm. seuraavia kysymyksiä yhdessä yleisön kanssa; kuinka animeen suhtaudutaan Youtube-skenessä, ja kuinka Youtube on vaikuttanut anime-harrastajien elämään? Tule katsomaan videoita ja jakamaan omat vinkkisi sekä mielipiteesi!

16:00-16:45 BJD-nuket ja photoshoot-sarjakuvat / Liisa Ronkainen
Ohjelmassa esitellään BJD-nukkeja: niiden historiaa ja vinkkejä aloittelijoille. Lisäksi tutustutaan sarjakuvien tekemiseen BJD-nukkejen avulla.

17:00 Taistelulajinäytös
Kendo on yli viisisataavuotiseen japanilaiseen miekkailuperinteeseen pohjautuva kamppailulaji. Kendon harjoittelijan tavoitteena on energian, tekniikan ja kehon sulava yhteistoiminta, jonka yhtenä ilmentymänä on huuto eli kiai. Kendon sisarlaji iaido puolestaan tarjoaa toisenlaisen lähestymistavan miekkailuun itsenäisesti metallimiekalla suoritettavien liikesarjojen kautta. Kuopion Kendoseuran ryhmä näyttää muutamia iaidon ja kendon perusharjoitteita alkaen rauhallisesta ja ilman suojia tehtävästä katasta päättyen täysissä varusteissa tehtäviin vauhdikkaisiin tekniikkaharjoituksiin ja vapaaseen otteluun.

18:00-20:00 Naruton historia / Helena Lipponen & Tomi Kiemunki
Naruton viimeinen mangaluku ilmestyi marraskuun alussa ja sarjan lopullisesti päättävä elokuva taas joulukuussa. Kaksi pitkän linjan Narutardia pohtii sarjan suosiota, historiaa, parhaita ja huonoimpia hetkiä, miksi monet Naruto-fanit alkoivat myöhemmin vihata sarjaa ja paljon muuta.

Sisältää spoilereita, mutta katsojille ilmoitetaan aina, kun siirrytään seuraavaan tarinakokonaisuuteen.

Fantasiapelit (Tulliportinkatu 27)


Mangakirjasto
Avoinna 12:00-14:00

Animeconin mangakirjasto sisältää useita satoja sarjoja niin suomeksi kuin englanniksi. Istahda alas lukemaan vanhoja suosikkeja tai tutustu aivan uusiin sarjoihin.

Kulttuuriareena 44

Huom! Kulttuuriareenalla järjestettäviin ohjelmiin myydään erilliset ohjelmaliput. Tarvitset myös rannekkeen osallistuaksesi. Ohjelmien kesto on noin 45 minuuttia.

15:00 Cosplay-kilpailu
Cosplay-kilpailun ilmoittautuminen tapahtuu con-päivän aikana. Kilpailuun voi osallistua yksin, parina tai kolmen hengen ryhmässä. Cossin aiheina voi olla sarjakuvat, animaatiot, tv-sarjat, elokuvat ja pelit maasta riippumatta sekä japanilaiset muusikot ja muut esiintyvät taiteilijat.

Kun ilmoittaudut, varaa mukaasi hahmon tiedot (hahmon nimi, sarjan nimi sekä maininta, jos kyse on hahmon harvinaisemmin käyttämistä vaatteista). Tahtoessasi voit myös tulostaa kuvan hahmosta. Ilmoittautumisen jälkeen puvut valokuvataan, joten jos olet ryhmässä pyydä kaikki jäsenet paikalle ilmoittautumiseen. Ilmoittautuminen tapahtuu valokuvauspisteellä ja ilmoittautumisaika on 10:00-14:00 välisenä aikana.

Ennen varsinaista kisaa on myös tuomarien tapaaminen. (Alustavasti kello 14:00-14:30 alkaen.) Chibin kisa on aloittelijaystävällinen, joten jos olet harkinnut cosplay-kilpailuun osallistumista, tästä on hyvä aloittaa!

Tervetuloa mukaan kisaamaan!

Väliaikashow'n pitää Tanssiryhmä Bluff.

16:00 Cosplay-deitti
Oletko kyllästynyt katsomaan, kun kumppanisi lihoo hitaasti sohvalla? Kaipaatko romantiikkaa tai uusia seikkailuja suhteiden kiivaassa maailmassa? Nyt on sinun tilaisuutesi löytää se suloisin karju tai karskein neitokainen! Osallistu cosplay-deittiin ja löydä se ei-ihan-sielunkumppanisi, mutta jotain sinne päin!
Huumori saattaa vahingoittaa lasten henkistä kehitystä. K-12.

Ilmoittaudu mukaan: shuntorizzy(a)gmail.com
Kerro ilmoituksessa cossaamasi hahmo sekä millaisen roolin tahtoisit (kysyjä vai vastaaja sekä tahdotko hetero-, yaoi- vai yuri -kierrokselle).

Ehtoina mukaan pääsylle on:
- Olet yli 14-vuotias
- Sinulla on cosplay-puku*
- Osaat eläytyä hahmoosi

*Puku saa olla animesta, mangasta, länsimaisista elokuvista, tv-sarjoista, piirretyistä, mistä tahansa! Mitä tunnetumpi hahmo, sen parempi.

Idea
Cosplay-deitti on parodia Napakymppi-ohjelmasta, missä osallistujat pukeutuvat cosplay-pukuihin ja eläytyvät hahmoonsa. Seuranetsijä esittää kolmelle ehdokkaalle erän kysymyksiä, joihin vastauksen saatuaan hän valitsee itselleen mieluisimman puolison.

17:00 Yaoi-paneeli (K-15)
Edellisestä yaoi-paneelista on sen verran aikaa, että kaikki ovat varmasti jo unohtaneet, mitä yaoi on. Ei hätää! Lassi LAV-Kitsune- on täällä taas muistuttamassa ihmisiä tästä viattomasta ja herkästä taiteen lajista. Tulkaa kuulemaan, kun Kitsune nousee taas "Love Stagelle".

18:00 FFFight
FFFight saapuu Chibiconiin! Tervetuloa mukaan jännittävään ohjelmanumeroon, jossa taistelijat ottavat mittaa toisistaan suositun Final Fantasy -pelisarjan tyylillä käyttäen mitä erikoisempia taktiikoita! Jos et ole tuttu formaatin kanssa, niin ei se mitään! Rohkeasti vain mukaan osallistumaan. Lisäinfoa voit kysyä FFFollowersien Facebook-sivulta. Taistelijat valitaan paikanpäällä. Säännöt tulevat myös tutuksi ohjelman alussa.

Ohjelman järjestää FFFollowers.