Ohjelma


Olisitko kiinnostunut pitämään ohjelmaa Chibiconissa? Etsinnässä on luentoja, paneeleita, työpajoja ja kaikkea muuta vastaavaa. Meillä on käytössä useita erilaisia tiloja, minkä ansiosta kullekin ohjelmalle löytyy sopivan kokoinen tila.
Erityisesti Pokémon-aiheiset ohjelmat ovat tervetulleita. Ne voivat liittyä peleihin, animeen, mangaan kuin fanikulttuuriin.
Jos tahdot pitää ohjelmaa tai kysyä aiheesta, ota yhteyttä ohjelma(a)chibi.fi .

Pokémon-huone
Pokémon Fanipäälliköt ovat conissa mukana! Tule mukaan tutustumaan Fanipäälliköiden toimintaan, pelailemaan heidän ja muiden Pokémon-pelaajien kanssa, kokemaan vanhimpien pelien nostalgiaa ja erityisesti pitämään hauskaa!

Pokémon-musikaali
Pokémon-musikaali saapuu Ouluun! Kaikki saa alkuunsa, kun nuori mies Red löytää haavoittuneen Pikachun. Sen seurauksena hän saa professori Oakilta tehtävän, joka johdattaa hänet ensimmäiseen suureen seikkailuunsa, ja pian hän sotkeutuu paljon monimutkaisempiin asioihin kuin olisi osannut koskaan kuvitella. Mitä Rakettiryhmä suunnittelee, ja miten tähän kaikkeen liittyy mystinen tarupokémon Mew? Tule ottamaan selvää!

Cosplay-kilpailu (Operaatio Fredrik)
Chibiconissa järjestetään perinteinen cosplay-pukukilpailu, jossa on yksilö-sarja ja ryhmä-sarja. Kilpailuun voi ilmoittautua tapahtumassa paikanpäällä. Sallitut puvun aiheet ovat sarjakuva, animaatio, konsoli- ja tietokonepelit, sekä TV-sarjat ja elokuvat lähdemaasta riippumatta.

Cosplay-deitti
Etkö osaa käyttää Attractia? Oliko Day Care täynnä? Eikö kukaan pelaa kanssasi Pokemon Go:ta? Joudutko viettämään aikaasi yksin? Cosplaydeitistä voi löytyä apua!
Cosplaydeitti on leikkimielinen Napakymppiä-muistuttava seuranhakuohjelma. Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista osoitteeseen eekookongas(a)gmail.com. Ilmoita viestissäsi nimesi, hahmosi nimi ja sarja, kierrostoiveesi ja se, etsitkö kumppania vai oletko kumppanivaihtoehto. Ilmoittautuminen on mahdollista myös conissa juontajille suoraan infopisteellä sekä ohjelman aikana, jos paikkoja vielä on.

Tapahtumapäivän aikataulu:
10.00-11.30 Ilmoittautuminen tapahtumapaikalla cosplay-infossa.
12.00-13.15 Ennakkotuomarointi ja kuvaus.
(Loput aikataulut ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.)

Palkintojen jako on heti kilpailun jälkeen. Voittajat valitsee tuomaristo ja voittajat valitaan puvun perusteella.
Jos kilpailusta on kysymyksiä, lähettäkää ne osoitteeseen of(a)operaatiofredrik.com .

Luokkahuoneet


Kuuluuko cosplay museoon? (Johanna Salminen)
Miltä cosplay- ja fanikulttuurin harrastaminen näyttäytyy muulle maailmalle? Millaisia kohtaamisia pukuilu voi kirvoittaa niin sanotun valtavirran kanssa? Johanna ja Julia Salminen pohtivat humoristisesti harrastuksen medianäkyvyyttä ja siihen liitettyjä oletuksia.

Pokemon pelit DS:lle (Rika Ruusuvaara)
Oletko jo kerännyt kaikki 151 pokemonia? Vai oletko kerännyt ne kaikki 721 ja päässyt pelissä mestariksi? Entä mitä tehdään niissä muissa oudoissa pokemon peleissä joihin et ole halunnut tutustua? Tule kuuntelemaan luentoamme muista pokemon DS peleistä mm. mystery dungeonista ja rangerista. (Saattaa sisältää spoilereita Pokemon Sunista ja Moonista.)

Aikatsu! - Matkalla Tähtiakatemiaan oni (Toni "Jefre Akemire" Jefremoff)
Aikatsu! on japanilainen tytöille suunnattu piirrossarja sekä rytmipeli, johon on ympätty mukaan japanilaista idolikulttuuria sekä taikatyttöelementtejä. Tällä luennolla tullaan käsittelemään lyhykäisyydessään Aikatsun animeversiota, franchiseä sekä sitä, miltä sarja näyttää miesnäkökulmasta.