Ohjelma


Chibiconin ovet sekä lipunmyynti avataan 9:30 ja tapahtuma päättyy 18:00.
Myyntipöytäsali on auki koko tapahtuman ajan.
Yhden ohjelman kesto on noin 45 minuuttia.

Juhlasali

15:00 Cosplay-kilpailu (Operaatio Fredrik)
Perinteinen cosplay-kilpailu. Kilpailussa erikoispalkinto parhaalle Hopeanuoli-teemaiselle puvulle.
Cosplay-kisan ilmoittautuminen on avattu! Lue lisää täältä.

16:00 Cosplay-deitti
On aika pelastaa yksinäisiä sieluja ja saattaa nuoria sekä vähemmän nuoria pareja yhteen. Cosplay-deitissä kenellä vain on mahdollisuus löytää elämänsä rakkaus!
Cosplay-deittiin voi nyt ilmoittautua mukaan!

Ota yhteyttä osoitteeseen:
of(a)operaatiofredrik.com

Laita viestin otsikoksi DEITTI-ILMO ja kerro viestissä seuraavat asiat:
Oma nimi:
Hahmon nimi sekä sarja:
Lyhyt kuvaus hahmosta:

17:00 Lolita-muotinäytös (Sanna Jaakkola)
Nukketeemainen lolita-muotinäytös, jonka tarkoituksena on esitellä tätä kaunista, eleganttia, leikkisää ja monipuolista tyyliä! Kesto n. 15-20 min.

17:30 Päättäjäiset
Alkaa suoraan Lolita-muotinäytöksen jälkeen.

Luentosali

12:00 Miksi Hopeanuoli tenhoaa? (Janne Kemppi)
Mangan tyypin, arvojen, juonien ja piirrostyylin analyysia fanin näkökulmasta.

13:00 Hopeanuolen oheistuoteet -esitelmä (Laura Keinänen & Siniriikka Nevalainen)
Hopeanuoli on jo pitkään ollut Suomessa suuri suosikki. Yhdeksi sen merkittävimmistä asioista fanien keskuudessa on tullut oheistuotteiden keräily. Suurin osa tavaroista on kuitenkin valmistettu -86, joten ne ovat parhaimmillaan monta vuotta vanhempia kuin keräilijänsä itse. Tule kuuntelemaan luentoa Hopeanuolen ihmeellisestä oheistuotemaailmasta.

14:00 Ginga fandom over the Baltic (Lisa "Wolfie" Persson) (kieli englanti)
Sweden was fast to take the Silver Fang anime to Nordic, just one year after Japan. How have the swedish fandom looked like from 80's until now? Is it any ginga fandom left in Sweden? How does anime and manga general goes in Sweden? Ginga fandom outside Nordic, how does it look like.

15:00 Hopeanuoli on p*rsiistä! (Helena Lipponen)
Päivitetty toiveuusinta. Tule kuulemaan, mikä kaikki mättää Hopeanuolessa ja kaikessa siihen liittyvässä. Ei suositella alle 13-vuotiaille, voi sisältää voimakkaampaa kielenkäyttöä. Huumorintaju kannattaa pakata mukaan.

16:00 "I am Thou..." - Persona-pelit (Emma "wooditus" Haapamäki)
Luento on katsaus Persona-peleihin ja niiden tematiikkaan. Carl Jungin filosofiaan perustuva japanilainen videopelisarja on saanut paljon huomiota varsinkin kolmannen pelin myötä. Kuinka samanlaisia nämä pelit ovat keskenään ja mikä tekee niistä niin suosittuja ja erikoisia? Luennolla käsittelen myös pelien yhteisiä teemoja, termejä ja symboliikkaa.
Sekä pelejä aiemmin pelanneet, että vasta niistä kiinnostuneet ovat tervetulleita.
Luento on juonipaljastusvapaa!

1. kerroksen aula

9:30-18:00 Ginga Space
Ginga Space tarjoaa Hopeanuoli-aiheista aktiviteettia läpi tapahtuman! Kokeile onneasi Hopeanuoli-onnenpyörässä, ota osaa piirustuskilpailuun, testaa taitosi karhunkaatopelissä ja kokeile monenmoista muuta hauskaa toimintaa!

9:30-18:00 Tanssipelejä
Oulun Tanssipellaajien toimesta rytmipelejä, tanssipeli ja pop'n music.

2. kerroksen luokka

11:00 Lolita
Tule tutustumaan lolita-tyylin ihmeelliseen maailmaan! Paneelissa esittelemme lolitan perusasioita, mm. Täydellisen asun perusteet, eri tyylit, how not to fail yms. Paneeli on täydellinen aloitteville lolitoille ja siitä haaveileville, mutta myös sitä jo vähän aikaa harrastaneille! Paneelia vetää kaksi oululaista lolitaa, joilla on jo muutaman vuoden kokemus tyylistä. Tervetuloa!

12:00-13:00 Mecha - Räiskettä, Pauketta ja Draamaa
Aikana ennen shounen-taistelusarjoja mecha hallitsi animeteollisuutta. Vuosien saatossa genre on kokenut kovia muutoksia ja siirtynyt taka-alalle sitten 80-luvun vaihteen kultakauden, mutta vahvat tunteet ja suuret räjähdykset ovat pysyneet olennaisena asiana. Luennolla käsitellään mechan historiaa synnystä nykypäivään saakka, sekä genren ja joissain tapauksissa jopa animen suurimpia klassikkoteoksia ja sitä miten aiheesta kiinnostuneet voivat päästä käsiksi tähän ihmeelliseen maailmaan.

2. kerros

13:00-17:30 Piirtopaja
Tervetuloa taiteilemaan mukavassa seurassa!

Lisäksi 2. kerroksen luokkahuoneissa:

10:00-18:00 Taidekuja

10:00-17:00 Animehuone
Valikoima Cruncyrollin tarjoamia anime-sarjoja. Lista julkaistaan myöhemmin.

10:00-17:00 Mangakirjasto
Animeconin mangakirjasto tarjoaa levähdyspaikan, jos tahdot vain istahtaa alas ja lukea mangaa. Mangakirjastosta löytyy noin 500-800 mangaa, suomeksi ja englanniksi, uutuussarjoja sekä vanhoja klassikoita.