Ohjelma


Louhisali


10:30-12:00 PÄRÄYTÄ dubbaajana (Nostis, Darkkis ja Jani-sama)
Dubbaus on melko harvinainen harrastus ja tämän ohjelman kautta voit saada eväät dubbauksen aloittamiseen, kehittämiseen tai oman dubbiryhmän perustamiseen. Luvassa myös harvinaista ja eeppistä videomateriaalia!
Ohjelmaa pitämässä dubbauksesta elämäntavan takoneet kaverit, jotka aiemmin tunnettiin Dubbinaattoreina.

12:00 Striimaus ja sen nettiyhteisö (Vilho Vainio, Marko Paakala ja Aleksi Kauhanen)
Missä kulkevat striimauksen rajat vai onko sillä rajoja? Voidaanko striimaus ja let's play -videoiden tekeminen liittää piratismiin ja miksi näin saatetaan tehdä? Onko videoilla negatiivisia puolia?
Yleisön kysymykset ovat tervetulleita.

14:00 Taistelulajinäytös (Budoseura Genbu-Kai ry)
Tervetuloa seuraamaan perinteisten japanilaisten taistelutaitojen esittelyä. Esittelemme eri lajien osa-alueita muun muassa karate- ja asetekniikoita, itsepuollustusta ja jujutsua. Lisäksi kerromme perinteisen budon harjoittelusta nykypäivänä.
Lisätietoa seurasta ja lajeista: http://www.genbukai.fi

15:00 Hetalian maailmanhistoria (Julia Salminen)
Hetalian juoni seuraa harvoin historian kulkua, mutta historia vaikuttaa silti paljon hahmojen välisiin suhteisiin sekä luonteenpiirteisiin. Kuinka paljon historialla oikeastaan on vaikutusta Hetaliaan?

16:00 Matkaan poképallo - eikun musikaali! (Ree "Rewe" Fagerström & Viliina "Viv" Kettunen)
Joukko suomalaisia faneja toteuttaa yhdessä Pokémon-musikaalia. Miten taskuhirviöitä on lähdetty työstämään pelkästä ideasta lavatoteutukseksi? Raotamme ohjelmassa Valitsen sinut! -musikaalin eri vaiheita alun pohdinnoista aina tehokkaisiin treeniohjelmiin asti.

Tapiolasali


12:00 FFFight - (FFFollowers)
Tervetuloa mukaan FFFightiin, jossa taistelijat ottavat mittaa toisistaan suositun Final Fantasy -pelisarjan tyylillä käyttäen mitä erikoisempia iskuja. Kerää kokoon miekat, kilvet, perunat sekä puujalat ja käy taistoon!
FFFightiin voi tulla mukaan ohjelman aikana ja tahtoessasi voit ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuessasi kerro seuraavat asiat: nimi, ikä, sähköposti, puhelinnumero, hahmo & sarja sekä erityistoiveet. Ilmoittaudu osoitteeseen ff.followers(a)gmail.com .

13:00 Cosplay-deitti (AnnaPannari)
Puuttuuko sinulta waifu tai husbando, etsitkö elämäsi rakkautta vai tahdotko vain kokeilla viehätysvoimaasi? Cosplay-deitissä kaikki on mahdollista!
Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viestiä osoitteeseen ana-chan(a)hotmail.com . Kerro sähköpostissa seuraavat asiat: nimi, ikä, cossaamasi hahmo & sarja, tahdotko olla kysyjä vai vastaaja sekä mille kierrokselle tahdot mukaan (hetero, yaoi, yuri, seka).
Cosplay-deitti on parodia Napakymppi-ohjelmasta, jossa osallistujat kysyvät ja vastaavat eläytyen parhaansa mukaan cossaamiinsa hahmoihin.

14:00 Okamin maailma
Tervetuloa tutustumaan Okamin legendaariseen maailmaan! Luennolla tutustutaan pelin taustoihin, tarustoviittauksiin sekä muihin hienouksiin. Luento sisältää spoilereita pelin juonesta.

15:00 Tauko
Cosplay-Improon osallistumisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan tilaan sekä kuulemaan tarkemmin impron idesta ja etsimään itselleen pareja ym. Myös cosplay-kisaajat voivat tutustua tiloihin tänä aikana.

16:00 Cosplay-Impro - (FFFollowers)
Lisää cosplay-hupia tiedossa!
Impro tarkoittaa esiintymistä ilman minkäänlaista käsikirjoitusta - tarina luodaan tuulesta temmatuilla ideoilla ja yleisöltä saatujen ehtojen mukaan. Cosplay-improssa eläydytään omaan cossihahmoon ja esitetään lyhyitä kohtauksia: mitä Akatsukit tekisivät joutuessaan ansaan hissiin? Pärjäisikö Sephiroth puhelinmyyjänä? Miten Haruka selviää lomasta ilman uimahousuja? (Improjen sisältö riippuu saaduista ideoista sekä ohjelmassa mukana olevista impro-cossaajista.)
Ohjelmaan voi ilmoittautua etukäteen laittamalla sähköpostia osoitteeseen ff.followers(a)gmail.com tai tulla mukaan ohjelman aikana.

17:00 Cosplay-kilpailu - (CFT)
Cosplay-kilpailuun voi osallistua niin anime-, manga-, peli- kuin länsimaisillä hahmoilla sekä itse suunnitelluilla hahmoilla*. Kilpailu on aloittelijaystävällinen, mutta myös konkarit ovat tervetulleita.
Ilmoittautuminen tapahtuu CFT:n valokuvauspisteellä 10:00-14:00 välisenä aikana ja osallistua voi yksin tai 2-3 hengen ryhmissä. Kilpailuissa palkitaan kolme parasta sekä osallistujamäärästä riippuen jaetaan 1-3 kunniamainintaa, joista yksi annetaan parhaalle peliaiheiselle puvulle.
*Itse suunnitellusta hahmosta on tuotava lähdekuva paperimuodossa, esim. printti tietokoneelta. Kuva luovutetaan tuomareiden käyttöön. (Katso ohjeet kuvan valintaan.)
Voittajat valitsee kolmen hengen tuomaristo. Kisaajien tulee saapua ohjelmasaliin 15 minuuttia ennen kilpailun alkamista (16:45). Tarkemmat tiedot osallistumisesta saa tapahtumapaikalla.

Näyttelytila


10:00-18:00 Mangakirjasto
Tervetuloa Mangakirjastoon. Mangakirjasto sisältää noin 500 erilaista pokkaria useista sadoista eri sarjoista, englanniksi sekä suomeksi.
Mangakirjasto on hyvä paikka istahtaa alas ja rentoutua, jos conin hulina käy liiaksi voimille.

2. kerros, lämpiö


10:00-18:00 Pelihuone
Tervetuloa Chibiconin pelihuoneeseen! Pelihuoneessa voit kokeilla useita kymmeniä erilaisia pelejä neljällä eri konsolilla. Peleinä Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution, Super Smash Brothers, Blazblue, Okami, Sonic Superstars Racing ja paljon muuta.

10:00-18:00 Mahjong-pelipiste (Nikolas Kiili)
Riichi Mahjong
Japanilaista mahjongia sekä kokeneille että alottelijoille. Peli on neljän hengen taktinen uhkapeli, joka kestää noin 45-90min. Peliseuraa löytyy myös paikan päältä, tervetuloa kokeilemaan yksin tai seurassa!

10:00-18:00 Ginga Room (Hanna "Äffä" Mäkinen ja Nadja "Nawulf" Vahlqvist)
Hopeanuoli-teemahuoneessa pääset tutustumaan Ginga-kirjastoon, askartelemaan, piirtelemään ja osallistumaan erilaisiin pikku ohjelmiin karhukoiramaisissa tunnelmissa. Tule tapaamaan muita Gingan ystäviä ja tutustumaan Hopeanuoli-faniyhdistykseen!

10:00-18:00 Oculus Rift
Tällä pisteellä voit kokeilla Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaseja.

CARDFIGHT! VANGUARD! -pelipiste (Toni "Neko" Keinänen)
Mikä ihmeen CARDFIGHT! VANGUARD! korttipeli? Cardfight!! Vanguard on Bushiroadin tekemä Trading Card Game, jota pelataan ympäri maailmaa. Pelistä julkaistaan para-aikaa animea sekä Akira Itoun tekemää mangaa.
Pelissä taistelet yhdessä klaanisi kanssa toista klaania vastaan. Pelaajasta tulee "Vanguard" ja hänen tehtävänään on johdattaa oma klaani voittoon. Taistelun edetessä korttien monipuolisia ja voimakkaita kykyjä hyödyntämällä voi tapahtua yllättäviä käänteitä ja jännittäviä tilanteita. Vanguard sopii kaikille korttipeleistä kiinnostuneelle. Tervetuloa mukaan pelaamaan!

Muut tilat


10:00-16:00 Valokuvauspiste (CFT)
Tule kuvauttamaan cosplay-pukusi CFT:n tutulla valokuvauspisteellä. Täällä voit ilmoittautua myös cosplay-kisaan.

Photoshoot (Kari Hiltunen)
Tahtoisitko ammattilaisen ottamia kuvia cosplay-puvustasi muuallakin kuin kuvauspisteellä? Varaa itsellesi aika Kari Hiltuselta photoshooteja varten tai tule tapahtuman aikana kysymään vapaita aikoja valokuvauspisteeltä.
Photoshootit ovat ilmaisia. Varaa aika lähettämällä yksityisviesti yllä olevan Facebook-sivun kautta.