Ohjelma


Ohjelmahaku on nyt auki! Ota yhteyttä ohjelma(a)chibi.fi .

Etsinnässä on luentoja, paneeleita sekä pajatoimintaa. Conin teemana on kauhu, joten jos ohjelmaideasi on tältä alalta, olemme siitä superisti kiinnostuneita! Myös ehdotuksia ja toiveita otetaan vastaan.

Ohjelmajärjestäjänä saat ilmaisen rannekkeen tapahtumaan.

Juhlasali


Cosplay-deitti

Haluatko löytää itsellesi oman kullan, bestiksen tai työparin, mutta ei ole tärpännyt? Onneksesi paholaiset ja enkelit ovat yhdistäneet voimansa auttaakseen juuri sinun ihmissuhdeongelmiasi!

Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa cossihahmot etsivät itselleen kumppania tai kultaa. Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu täällä.

Cosplay-kilpailu (Kummacon)

Cosplay-kilpailuun voi osallistua tämän lomakkeen kautta. Osallistua voi myös tapahtumapaikalla. Kilpailussa palkitaan sijat 1.-3. joiden lisäksi jaetaan 1-3 kunniapalkintoa, joista yksi parhaalle Kauhu-teemaiselle puvulle. Kilpailu on aloittelijaystävällinen, mutta myös vanhat konkarit ovat tervetulleita.

Luokkahuoneet


Zombiet tulevat, oletko valmis? (Johanna & Julia Salminen)

The end is nigh! Nyt se on tapahtunut, maailmanloppu on koittanut ja zombeja tunkee ovista, ikkunoista ja ilmaisjakelun seassa. Mitkä toimet tässä kauhuskenaariossa takaavat ennenaikaisen kuolemasi ja mitkä taas auttavat sinua selviämään seuraavaan päivään? Ohjelma saattaa sisältää huumoria.

Kapinallisia, kuninkaita ja Hovimestareita (Neekkis)

Mikä yhdistää tai erottaa Sebastian Michaelisia, Tuomittujen joukkoa ja Crowleyta? Onko amerikkalaisissa demoneissa ja japanilaisissa jotain yhdistäviä tekijöitä? Luennolla verrataan sekä analysoidaan kolmenlaisia demonihahmoja länsimaisesta Supernatural tv-sarjasta, sekä mangoista Kuroshitsuji ja Chrono Crusade.

Kauhun keinot animessa (Hanna "Hanna-chan" Saarimaa)

Kauhuanime, tuo ikuinen mustalammas. Anime ja kauhu ei varmaan kaikille ole suosikkiyhdistelmä, mutta miten kauhuanime oikeastaan toimii? Miten kauhussa hyödynnetään animaatiota tai ääniefektejä? Mitkä kauhujipot ovat tavallisempia ja mitä kikkoja näkee harvemmin? Luennolla analysoidaan animekauhun monimuotoisuutta ja tyylikeinoja esimerkkisarjojen pohjalta. Luennolla käytetään kuvamateriaalia, joka ei välttämättä sovi nuoremmille kävijöille. (K-12)

Tissit & Gravitaatiovoima - Mutaatiot Animessa (Susanna Kirsilä ja Sara Paasila)

Oletko koskaan huomannut, kuinka animerinnukset ovat aivan omaa luokkaansa tai että kyllä protagonistien hiuksilla täytyy olla oma gravitaatiota uhmaava tahtonsa voidakseen pysyä juuri tuossa asennossa taistelujen tuoksinassa? Entäpä muut 2D-kehojen omituisuudet? Tule lisäämään oma lusikkasi soppaan, jota hämmentämässä ovat kaksi "herännyttä" persoonaa vapaamuotoisen luennon muodossa. Ohjelma esitettiin aiemmin tänä vuonna Kokkoconissa ja tekee paluunsa nyt Chibiconissa pienillä lisukkeilla. Luento on K15.

Chibiconin animevisa (Nita "Nemoria" Mäenpää ja Hannele "Edelyne" Tervo)

Kaikille avoin animevisa saapuu Chibiin! Luvassa on laaja kaarti kysymyksiä, jotka käsittelevät kaikkea animen äänimaailmasta triviaaleihin faktoihin asti. Visaan on valittu tuoreita sarjoja vuosilta 2014-2017. Voit osallistua yksin tai enintään neljän hengen joukkueessa. Kaksi parhainta joukkuetta palkitaan!